SERVIDOR QNAP TS-110 (1era NAS hardware en ma casa)

Ja que m’he mudat a un pis nou i a casa els meus pares ja tinc el meu CPD muntat (on està allotjat aquest blog entre altres coses), no vaig a muntar un altre espècie de CPD al meu nou pis, més que res perquè no se el temps que estaré en aquest pis (mig any, 1 any, 2 anys,… no ho se) així que finalment m’he decidit de comprar un disc dur amb connexió a xarxa que tanta gent ja té i que Justo no para de dir-me que me’n compre un, he estat mirant i m’he comprat el QNAP TS-110. És curiós que quan el vaig comprar jo l’altre dia per internet en PC City el venien sense disc dur i ara ja el venen en disc dur de 500Gb o de 1Tb, jo el vaig comprar sense disc dur i li’n he posat un que tenia per casa de 500Gb.

A simple vista pareix bona màquina, un poc de rollo al configurar-la per primera vegada, quan li poses el disc dur, detectar la IP que té amb el seu software…. en realitat després de tot el procés m’he donat compte que el que estava fent és instal·lar el S.O. des de 0, com un ordinador acabat de formatar, ja que el primer pas és configurar el disc dur, després el pujar el firmware que porta al CD (jo vaig descarregar l’última versió que havia a la web) i a partir d’ahí es fa la instal·lació i particionament del disc dur. La veritat que un poc complicat per al que no té molta idea si que és, igual per això ja no es ven sense disc dur i ja venen configurats, no se.

Una volta instal·lat he entrat i té acces controlat per usuaris, corre sobre un nucli de linux, té per a baixar fitxers torrent, directe, edonkey… està prou be, accés de FTP, web… Té moltes opcions i jo poc de temps per a fusar, per ara el que faré en arribar a casa és connectar-lo a la meua nova xarxa (configurada aquest migdia) i vore si puc baixar qualsevol cosa del emule i del torrent.

Ah! Es pot vore aquest producte en PC CITY. I les propietats i característiques en la seva web (en anglés, clar,jajaja)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *