L’iPod Touch al nostre llenguatge

Doncs si! He trobat una aplicació que ens pot traduir l’iTouch al nostre idioma i d’una forma molt senzilla, això sí, l’iTouch ha d’estar alliberat (és clar). Per a poder dur a terme la traducció sols ens fa falta algun client de FTP que suporte connexió SSH i que la connexió al iTouch estiga habilitada. Després es descarrega d’ací l’aplicació, es descomprimix, es puja pel client FTP i es reinicia el nostre iPod Touch. Una vegada reiniciat ens apareixerà la icona del programa, punxem sobre ell i li diem que ens traduixca el nostre iTouch i… JA ESTÀ!!!! així de senzill és. Això sí, sols es compatible amb el firmware 1.1.1 i 1.1.2, encara que en aquest últim no està tot, tot, tot traduit.

Per a més informació podeu visitar els següents links:

http://siirlabs.es/

http://iphonecatala.blogspot.com/

Si, ja se que no ho he explicat hui molt be, però es que tampoc m’apetix molt escriure, hui és el dia de Nadal i anit vaig tindre massa marxa i ja estic vellet per a aquestes coses…

VPN al iPod Touch i de paso… com fer captures de pantalla

He trobat moltes webs on deien que si que hi havia la opció de VPN al iTouch i moltes d’altres que deien tot el contrari. Al final he estat mirant jo i no, no en té per defecte de VPN el iTouch (al menys el meu no) però al alliberar-lo i instalar-li la aplicació d’e-mail del iPhone (que ja he nomenat en el post d’abans) també s’habilita la configuració de VPN, així és, es troba a Ajustes>General>Red>VPN des d’ahí és possible configurar una VPN, toal que al final tindré que acostar-me cap a la universitat a veure si realment funciona o que, així que quan arriben exàmens… iPod cap a la universitat a provar la connexió.

ImageShackImageShackImageShackImageShack

Per a poder realitzar les captures de pantalla tant sols fa falta instal·lar l’aplicació ScreenShot.

P.D.: Si no se sap en quina categoria pot estar el paquet a instal·lar… mirar en la categoria ALL Packages, jejeje

Vàries aplicacions interesants del iTouch

 Hola una altra vegada, si ja ho se que soc molt pesat però es que des que tinc el iPod Touch… jejeje, ara ja el tinc més o menys guardat, però no vol dir això que no escriga més cosetes sobre aquest aparell que m’agrada tant. Ara intentaré explicar algunes aplicacions que he provat i estan be.

Primer que res explicaré com transferir arxius entre l’iPod Touch i el Pc, en aquest cas funciona també el Linux (siiiiii!!!!!). Per al güindous es pot provar el Filezilla (la última versió, que suporta sftp) i per al Linux, en aquest cas l’Ubuntu 7.10 que és el que jo utilitze, es pot utilitzar el gFTP, entre altres moltes aplicacións client FTP (amb suport de sftp) que puguen haver.

Per a connectar-se a l’iPod sols es necessita el següent: connexió a una xarxa wifi per a les dues màquines, el servei de ssh habilitat al iPod (que s’ha instal·lat al fer el jailbreak) i configurar el client sFTP amb la IP del iPod, usuari i password i finalment el protocol de FTP segur i ja està, com a exemple mostre una captura de pantalla de la connexió al meu iPod:

ImageShack

 Primer que res explique, be més que explicar és anomenar els programes necessaris, com poder tenir una espècie de mini Linux al iPod. Per a tindr-ho sols fa falta instal·lar les següents aplicacions:

– BSD Subsystem

– OpenSSh

– Term-vt100

Amb aquestes aplicacions ja es disposa d’un terminal a l’iPod amb moltes de les comandes internes del Linux.

I ara ja anomene algunes aplicacions interessants:

Més fonts per a instal·lar paquets

– Community Sources
Per a personalitzar el teu iTouch

– SummerBoard

– Customize

– Services (per a arrancar/parar diversos servicis del teu iPod Touch)

VNC per a l’iPod

– VNsea

Aplicacions del iPhone al iTouch (de la versió 1.1.1)

– Apple Google Maps (fa falta el paquet Google Maps Prep)

– Apple MobileMail (fa falta el paquet Mobile Mail Prep)

– Apple Weather

Jocs

– gpSPhone (emulador de la Game Boy)

– NES (emulador del NES)

– Mines (el Buscaminas del güindous)

– Labyrinth (joc que utilitza els acceleradors del iTouch per a jugar)

Per a descarregarte podcasts

– MobileCast

I per ara aquestes són les més interessants que he trobat, hi ha de més però ja les miraré.

iPod Touch 1.1.2 Jailbreaked!!!

 Abans que passara una setmana des de la compra del iPod Touch ja he alliberat (o Jailbreaked) el meu iPod Touch, accedint així a una infinitat d’aplicacions de tercers. Abans d’explicar com ho he aconseguit i d’on he tret la informació…. sols remarcar que, segons he llegit en algunes webs (encara que jo no ho tinc clar del tot), he vist que una vegada alliberes el Ipod Touch es perd la garantia, encara que, com ja he dit abans, no se si això és veritat i si és veritat… sempre es podrà restaurar l’aparell, no? no ho se, espere que no em passe (creue els dits i toque fusta).

 COM ALLIBERAR IPOD TOUCH 1.1.2

Per a poder alliberar la versió 1.1.2 d’aquest aparell es necesita fer un downgrade a la versió 1.1.1, després alliberar-lo i finalment tornar a la versió 1.1.2. Aquest és el mètode a seguir que explique sota aquestes línies:

– Per a fer un downgrade a la versió 1.1.1 es necesita aquest firmware, que es pot aconseguir ací (ocupa poc menys de 160Mb).

– S’entra en mode de restauració en l’iPod. Per a entrar en mode restauració primer connectar el iPod al Pc/Mac, després premer el botó d’engegament i Home una estona i quan s’apague la pantalla es solta el botó d’engegament (però no el HOME). Una vegada el programa iTunes reconega el mode restauració ja es pot deixar de premer el botó HOME.

–  Ara, mentre es prem la tecla SHIFT, es clica sobre RESTORE al iTunes i se’ns obrirà una finestra, on es seleccionarà la imatge del firmware baixada abans. Així es farà el downgrade que tarda un poc en fer-se. Aquest és un punt molt delicat ja que si es desconnectara l’iPod del Pc/Mac podria fer-se malbe o no poder recuperar-lo. Així que si no s’està bastant segur… val la pena que no es faça. Jo no em responsabilitze del que puga passar.

– Una vegada fet el downgrade… ja toca alliberar el iPod. Des de l’iPod, amb el Safari, s’accedeix a la web http://jailbreakme.com i es fa clic sobre “Istall AppSnapp”. Quan s’acabe aquest procés, apareixerà una nova icona a la pantalla del nostre iPod, aquest és l’instal·lador de nous programes.

– El següent pas és preparar l’iPod alliberat per a la seua actualització al firmware 1.1.2. Si aquest pas no es fa, al actualitzar el firmware l’iPod tornarà al seu estat inicial i no estarà alliberat. Per a preparar l’iPod s’instal·la el paquet OktoPrep (es troba a la secció All Packages)

– Actualitzar a la versió 1.1.2. Es connecta l’iPod al Pc/Mac, al iTunes es selecciona el dispositiu i es busquen noves actualitzacions.

– Una vegada actualitzat el firmware, es torna a alliberar l’iPod, però per a aquesta vegada es necesita aquesta aplicació, es descomprimeix al pc i s’executa (si s’utilitza un Mac, executar el fitxer jar)Per a aquesta acció es necesita l’última versió de Java disponible per a evitar possibles errors amb l’alliberació d’aquesta versió. Es seguixen les instruccions que apareixen a pantalla i………. ja està iPod Touch amb firmware 1.1.2 alliberat i llest per a aplicacions de tercers.

Observacions

– Les aplicacions de tercers no són aplicacions oficials per a l’iPod Touch, així que molten compte amb aquestes aplicacions, potser alguna executi algun codi no desitjat.

– Per a alliberar l’iPod Touch sols fent el downgrade a la versió 1.1.1 i quedar-se amb aquest ja hi ha prou, però tindrà instal·lat el firmware 1.1.1, no el 1.1.2 (igual no té molts avantatges la versió 1.1.2 sobre la 1.1.1 o igual si, no ho se).

– Com ja he dit abans, es pot perdre la garantia de l’aparell amb aquesta alliberació.

– Tenir en compte que aquesta pràctica pot deixar inutilitzat l’iPod Touch si es desconnecta del Pc/Mac, se’n va la llum, apareix un error al Pc (güindous dels ous),…

– Crec que ja s’han acabat les possibles observacions, això si, jo no em faig responsable del possible ús que es puga fer d’aquesta espècie de manual.

Aquesta informació l’he extret en gran part de http://www.touchdev.net/, del Google i d’algun video del Youtube, que no ho tenia jo molt clar això de llevar-li la virginitat al meu iPod Touch quan encara no tenia ni una setmana, però ara ja està fet, jajaja. Ara a guardar-lo i no treure’l fins que els reixos em deixen els regals, que aquest és per a reixos encara que no m’he pogut resistir.

iPod Touch

Si! Aquesta setmana he rebut el meu iPod Touch i és una passada. M’agrada ‘barbaritats’ (comdiuen els de Benigànim, jajjaa). Amb aquest nou iPod, per als que encara no saben quin és, a part de poder veure videos, fotos i escoltar música, també dispon de connexió wifi i es pot navegar amb el Safari o veure vídeos del Youtube amb una aplicació específica per a aquest. Està compost per una pantalla tàctil de 3’5 polzades i amb sols 2 botons, un per a iniciar/apagar l’aparell i un altre anomenat HOME. El manual d’aquest Ipod es pot trobar ací o si el preferiu en anglés… feu clic ací.

apple-ipod-touch.jpg

Hola una altra vegada!!! Com va? Si, ja ho se, l’enllaç wifi evoluciona lentament, però és que com sols puc dedicar-me a ell els caps de setmana…. en especial els diumenges i no tots… doncs per a fer no res estic mig any.

La setmana passada (o l’altra, ara no ho recorde be, jejeje) vaig aconseguir passar el cable de l’antena del wifi pel mateix tub que la de l’antena de la tele, encara que per a poder dur a terme aquesta feina, aparentment senzilla, em va fer falta una guia (d’aquestes que utilitzen els electricistes), un poc de vaselina (perque he aprés que la distància més curta en una instal·lació elèctrica no és la línia recta, o al menys en aquesta instal·lació) i finalment unes tisores per a tallar el connector, ja que aquest, sobre ser tant menut, no podia passar per les corbes de 90º que hi havien.

Per a passar el fil em va tenir que ajudar la meua germana, tia, cosina… cada vegada la primera persona que podia ‘pillar’. Per a que passara be la guia, li vaig aplicar un poc de vaselina al cap de la guia, per a que podera girar be les corbes tancades del trajecte i després, una vegada passada tota la guia, al extrem que quedava anava lligat el fil (sense el connector) i amb un poc de vaselina, perque després de un parell o tres proves sense vaselina vaig arribar a la conclusió que si que feia falta la vaselina, jajaja.

Ara tinc el fil passat però sense connector, vaig estar parlant amb el meu amic el tato, que ja ha tingut també alguna experiència amb aquest tema, per a vore com podia soldar un nou connector al fil. Però la seva recomanació va ser que millor que provara a empalmar de nou els dos trossos i ‘a vore que passa’, ja que posar un nou connector costa bastant i pot ser no es quede be, encara que empalmar els 2 fils… pot ser es perda massa senyal, de la qual no vaig tant sobrat. Així que finalment he pensat que demà diumenge o quan puga provaré a fer el que m’ha recomanat el tato i si no funciona… aniré informant-me per a veure com es solda un connector d’aquests.

Al menys ara el cable ja passa dins de la caseta i ja no em fa falta pujar dalt de la teulada

P.D.:A vore quan li torne la escala al veí, que segur que ja li fa falta, pobre… segur que ja no em deixa res més.