Ja està el servidor una altra vegada en marxa!!!

Després de intentar solucionar i no poder el problema de la bios,vaig buscar per ebay una placa base amb característiques paregudes, trobant una placa amb xip pentium III a 733Mhz en 3’50 euros. Em va arribar ahir i hui l’he provada i després de veure que funcionava correctament l’he posat en la caixa i connectat els hdd,ram,… l’he posat en marxa. i… tot correcte! Ja està una altra vegada el servidor funcionant, sense tindre que configurar drivers com al windows.

Ja sols dir que aquest post l’he escrit des del meu HTC Hero.

BON NADAL A TOTS

Més proves, des de l’atalaia

Hui, en el fred que fa he fet medides des de l’atalaia amb el meu ‘aparatet’, el que passa es que al fer aquestes medides m’he donat compte que no les puc tractar com a reals per a altres dispositius que disponen de 8 vegades menys potència, ja que fins i tot ha detecta la xarxa wifi4t estant apuntant l’antena a ma casa, que vist des d’aquest punt està a uns 80º cap a la dreta. Això si… de totes les que detecta, wifi4t és la que millor senyal té, així que com a mínim ens podem fer una idea.

El que també he vist es que arriba a detectar xarxes sense protecció i inclós m’he pogut connectar i navegar sense problema. La primera pantalla és encarant l’antena cap a la xarxa wifi4t i la segon captura de pantalla és encarant l’antena cap a ma casa. La llista de xarxes detectades és superior a la que es mostra, però sols és un exemple.

talaia

talaia2

El fi del servidor :(

Exàctament, el servidor servidor.localnet ha deixat de funcionar aquest pont. Aprofitant el pont que estava de viatge he apagat els 2 servidors, el router, el SAI,… és a dir TOT per a que ‘descansaren’. I que m’he trobat al tornar? Ho he posat tot en marxa i he vist que servidor.localnet no arrancava, pitava (no detectava la RAM). Com era massa tard, ho vaig deixar estar i vaig habilitar el servidor DHCP al router per a poder tenir la xarxa en correcte funcionament.

Hui m’he posat a investigar i ja ni arranca l’ordinador, al final he llevat la BIOS i feia el mateix, per tant la BIOS estava ‘fotuda’, a més a més al intentar extreure el xip de la BIOS (l’ordinador és dels antics en els quals es podia llevar la BIOS) m’he carregat una pata del xip. Així que després de 10 anys de funcionament correcte, uns 6 o 7 funcionant com a PC i els restants com a servidor ja ‘ha fet la pell’.

Intentaré veure si puc trobar alguna BIOS compatible, però si no puc… aniré pensant en fer-me amb un altre servidor, ja que en aquest estava el servidor de dades.

BIOS

El culpable…