Garmin eTrex 20

etrex-20

Vos presente el Garmin eTrex 20. Podriem dir que és la evolució del meu Garmin Legend HCx. I ara el que toca és carregar-li els mapes topogràfics de la península. Per a poder carregar els mapes de Topo Spain es pot fer igual que al Garmin Legend HCx, com ho explique ben explicadet ací.

Però amb això no hi ha prou. En les noves versions dels aparells de Garmin s’ha posat més seguretat per a que no es puguen posar mapes que s’han adquirit de forma il·legal, com ja tenim la nostra còpia legal no passarà res si utilitzem aquest mètode. Ara anem a utilitzar aquest mètode simplement per a saber un poc més d’aquesta tecnologia. Tots els mapes amb ID >= 2200 necessita ser autenticat, aquesta autenticació si no recorde mal s’obté via internet (a la web de Garmin) i si no tenim internet? utilitzem aquest mètode ben senzill.

Primer que res baixar-se aquest arxiu, conté el programa que ens desbloquetjarà l’arxiu .img generat amb el procés que indica el post anterior. Per a desbloquetjar es descomprimix el contingut del rar a la mateixa carpeta on està l’arxiu .img i s’executa l’executable (no té virus), al Windows 7 pareix ser que s’ha d’executar com a administrador, se li diu “unlock”, està un ratet fent cosetes fins que acabe i dirà “press any key…” i ja estarà desbloquejat. Es reinicia el GPS i ja apareixerà!

Per a accedir al fitxer .img generat al GPS es té que posar el GPS en mode “almacenamiento masivo” quan es connecte al PC.

I això ha sigut tot, com sempre… la informació la he trobat en diferents webs però d’on he trobat el programa ha sigut en el fòrum GPS Underground

guifi.net

Ja havieu sentit parlar de guifi.net? jo feia temps que no, tant de temps que ni ho recordava. Farà cosa d’un mes vaig ‘antropessar’ (com es diria a Quatretonda) en aquesta web, després de mirar-la un poc em va vindre al cap que aquesta web ja la vaig vorer jo fa anys, clar!!! En segon (o pot ser primer!) de carrera, alla al 2004 quan començava wifi a neixer i a mi em va vindre ja la brillant idea que es podria fer una xarxa a la vall d’albaida per a comunicar tots els pobles (que bonic seria). Eixa època en la que es feien antenes amb els pops de les pringles que tots dien que funcionaven (però que es veu que jo no era prou manitas o no tenia ganes i a mi no em funcionava molt be, la veritat, jajaja).

‘En aquell entonces’ sols era un grup xicotet de persones en Barcelona que volien comunicar-se entre elles i ara resulta que ja van per casi 20.000 nodes operatius (10.000 més projectats), i tot ben estructurat (o això pareix en un principi).

Aleshores m’ha vingut novament la idea de… i que bonic seria tenir una xarxa wifi que unira tota la vall d’albaida, on poder compartir tot tipus de seveis. Clar com el tratge se’m fa massa gran vaig ‘repensar’ i la idea ja era… i qué bonic seria tenir una xarxa wifi per tot el poble per a compartir diversos servicis i ademés poder estat connectat a altres xarxes. Aquesta idea és més ‘pensable’ i més fàcil dur-la a terme.

Aquesta xarxa es basa en que cadascú és l’administrador del seu node (punt de connexió de la xarxa), hi ha supernodes (nodes els quals accepten connexions), nodes (o nodes clients que són els que es connecten als supernodes) i enllaços troncals (que són enllaços 1 a 1 (p2p) entre supernodes per a canalitzar les dades dins de la xarxa). Es una xarxa lliure en l’aspecte de que no hi ha cap cost adicional al connectar-se a la xarxa i que dins d’ella cadascú té la llibertat de fer el que vulga (saber que la llibertat teua s’acaba quan fas mal als demés, en altres paraules… tens el dret de la llibertat i la obligació de comportar-te i no llevar-li la llibertat als demés).

Qué es pot fer en aquesta xarxa?

El primer que pensa una persona en “connectar-nos tots a una xarxa wifi” és en poder accedir a internet ‘de baes’. Però això és una xicoteta part del que es pot fer a una xarxa, així que per a fer-se la idea deixe un xicotet llistat de coses que es poden fer a una xarxa:

– Compartir informació

– Jugar a jocs en xarxa

– Implantar un sistema de telefonia interna

– Crear una ràdio local

– Retransmetre actes locals importants

– Crear una intranet local

– Crear repositoris locals per a instal·lacions de programari lliure

– Sistema de còpies de seguretat

– Accés a Internet

-… i més coses que ara mateix no em venen al cap com podria ser el donar servei a les casetes de la serra de telefonia, internet, accés a dades de casa des de la caseta,…

Per ara el que estic fent és configurar les meues antenes per a poder començar la xarxa, una vegada configurades i amb algun servei en marxa toca parlar en la gent per a que vaja colaborant també amb aquesta xarxa.

Es pot obtenir més informació a la web de guifi.net

“coses que passen”

Doncs si! Coses que passen… la veritat és que estic vegent que no soc gens responsable en alguns aspectes com per exemple el proposar-me fer coses i després no fer-les, encara que no se si es que no soc responsable o simplement es que passen tantes coses (“coses que passen”) que apareixen de repent altres reptes més interessants que fa que tinga que ‘aparcar’ (com abans feiem per a poder apagar el PC…. ‘park’, jaja) altres pensaments, ja que al final sols es queden en això… pensaments. Per ara casi que he muntat el pc Arcade, tinc el pad i falta soldar/estanyar el circuit que com a la primera no em va eixir ho vaig deixar estar i ara ja no tinc temps per a això (per sort em falta temps, si si, per sort).

El tema del HTML5… tinc moltes ganes d’apendre (realment moltes no perquè sino… ho faria), així que també li fem un ‘park’.

El tema del Mikrotik està en semi-‘park’, no existia aquest estat fins ara mateix que me l’acabe d’inventar jo (vaig a patentar aquest estat, jeje). Estic començant un projecte al que només acabar aquest post en faré un altre explicant-ho ja que crec necessari un sol post per a ell. Ah! i en aquest projecte està la utilització dels mikrotiks, per això el semi-‘park’.

Ja tinc casi acabada (també podriem dir semi-acabada, ja que estem) la primera fase del projecte (no se quantes fases pot tenir aquest projecte) i fins Abril no podré continuar amb la segona fase, així que em dedicaré a avançar el tema de l’anglés i ja que estic a llegir-me documentació que tinc pendent de llegir.

Ah! i com a última idea interessant que he tingut esta nit vinguent a casa en el cotxe… que tal fer una gramola? Posar-la al Sarau, a uns pocs cèntims la cançó i veure qué és el que passa, jajaja

gramola

I això és tot, un post d’idees

Activar Microsoft Office 2010

Ací vos porte acabaet de descobrir per mi (que no vol dir que no estaguera abans ja) un xicotet programa que ens resultarà de molta utilitat per a poder activar el nostre Microsoft Office 2010 en equips que no disposen de connexió a internet per a activar el nostre Microsoft Office 2010 acabat de comprar de qualsevol tenda i que ademés no tenim telèfon ni ninguna forma possible d’activar-ho pel mètode legal, però que com disposem d’una llicència vàlida supose que podrem activar-lo amb aquest mètode i si algú ens diu alguna cosa al respecte li podem ensenyar la nostra llicència totalment legal.

Va, al que anavem. Hi ha una aplicació que s’anomena Microsoft Toolkit v2.3.2 el qual servix tant per a activar Office 2010 com Windows 7, per sort no he tingut que activar el meu Windows 7 d’aquesta forma perquè quan me’l vaig instal·lar encara disposava de mitjans per a activar el producte així que no se com funcionarà per a activar Windows 7 a ciència certa, però segur que ho activa be.

Aquesta aplicació s’executa amb permisos d’administrador i es realitza els següents passos:

pas1

(Com es pot observar, si es clica a la icona de Windows… s’accedirà a l’apartat d’activació del Windows 7)

pas2

Una vegada es fa açò en la “information console” apareixerà que ja està activat i que s’han creat dos fitxers:

C:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.exe
C:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.ini

Important afegir a excepcions del nostre antivirus aquests dos arxius, que són els encarregats de dir-li al nostre Microsoft Office 2010 que està activat

I això és tot! xe que fàcil és ehhh

Canviar idioma en “Windows 7”

Va, ja se que estic passant-me massa al Windows 7 peeeeerò és el que hi ha. He vist que canviar d’idioma al Windows 7 en les versions superiors (més altes que el professional) és molt senzill, vas a panel de control, idiomes,… seguixes el cami perquè jo de memòria no el se i automàticament et pots baixar un altre idioma. Però ara be i si resulta que ens hem baixat les iso’s que he deixat jo al post anterior i hem instal·lat la versió profesional o inferior? Resulta que aquestes iso’s estàn en English de tota la vida.

Doncs també hi ha solució!!! es pot canviar, tocant un poc de consola però res que no es puga solucionar en 10 minutets. Primer que res necessitem el pack del idioma que vullguem i el podem aconseguir a la mateixa web des d’on es poden aconseguir les iso’s, que és des d’ací. Ens podem baixar per exemple el del castellà si es que l’entenem millor. El que es baixa és un executable que si intenem executar sols veurem que crea un fitxer “lp.cab” i després desapareix, açò ho fa perquè no tenim una versió compatible amb la instal·lació de nous idiomes.

El que ens toca fer ara és extraure nosaltres mateixa aquest lp.cab, per a això està la ferramenta exe2cab. Una vegada executada aquesta ferramenta sols ens preguntarà on està el fitxer .exe i on volem que es guarde el fitxer .cab (intentem deixar aquest fitxer en una ruta no molt llarga i posem-li el nom de lp.cab, així després a l’hora d’escriure la ruta i nom del fitxer serà més fàcil).

Una vegada extret el .cab anem a “instal·lar-lo”, i això ja ho fem des de la consola amb drets d’administrador (si no saps com obrir una consola en drets d’administrador no t’ho vaig a ensenyar jo, simplement vaig a dir-te que no continues amb açò). Com a exemple pose com instal·lar el paquet d’idioma castellà:

DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp.cab
bcdedit /set {current} locale es-ES
bcdboot %WinDir% /l es-ES

Després toca anar a editar el registre, exactament dins de l’entrada:

>HKEY_LOCAL_MACHINE->SYSTEM->CurrentControlSet->Control->MUI->UILanguages

Per a esborrar la carpeta que diu en-EN (voreu que apareix també la es-ES, si no apareix es que alguna cosa heu fet mal i no recomane esborrar la carpeta que diu en-EN)

Es reinicia l’equip i….tatxaaaaaaannnnn ja està en castellà, ara ja se li pot instal·lar el paquet de català el qui vulga fer-ho.

 

Aquesta informació la he trobada ací, també l’he vist en altres webs i posa el mateix. Jo he seguit els passos de l’enllaç i ho he aconseguit sense cap problema