Configurar connexions VPN client CISCO (VPNC)

Per a hui… com connectar-se a un servidor Cisco al qual en windows (i també en linux) ens connectem a través del VPN Client de Cisco. Al Debian 8 + Gnome 3 és prou fàcil (una vegada ja saps, jeje).

Primer instal·lem el paquet necessari per a fer la connexió VPN amb aquest protocol: network-manager-vpnc-gnome
Si volem utilitzar un altre protocol, instal·larem el seu corresponent. Amb un apt-cache search network-manager* ens mostrarà el llistat disponible.

Després executem nm-connection-editor amb l’usuari que voldrem utilitzar la connexió VPN.

imatge1Li donem a ‘afegir’ i elegim el protocol que volem.

imatge2Ens obrirà una altra finestra on configurar les dades de la connexió que tenim guardades al fitxer *.pcf

imatge3

– El nom de la connexió és el nom que volem que aparega en l’apartat connexions (com la de Wi-fi, Ethernet,….)

– La passarel·la és el gateway, “Host” al fitxer pcf.

-El nom d’usuari/contrasenya d’usuari són el nom d’usuari/pass que utilitzarem.

– El nom de grup/contrasenya del grup són els que estan configurats al fitxer pcf com a “GroupName” i “GroupPwd”. Si en compte de “GroupPwd” tenim el “enc_GroupPwd”, podem decodificar aquest ‘rastre de caracters’ a la web https://www.unix-ag.uni-kl.de/~massar/bin/cisco-decode.

I si volem que s’aplique a qualsevol usuari, en la pestanya general marcarem aquest ‘tic’. És precís ‘ticar-lo’ si executem aquest asistent com a root. També avise que si es guarda qualsevol contrasenya al intentar connectar amb un altre usuari, el sistema tornarà a preguntar per ella la primera vegada.

imatge4

Finalment reiniciem l’administrador de xarxes del Gnome sudo /etc/init.d/network-manager restart. I ara al panel de connexions ja ens apareixerà la nova connexió de xarxa amb el nom que li hem assignat

Aquesta info l’he trobada per varies webs, ara mateixa no recorde quines són però agraixc que existixquen jeje. També he vist que molta gent li passava el mateix que a mi. La solució com es veu és primer crear la connexió i després reiniciar el manager, sino no apareixerà fins al pròxim reinici d’equip.