Telefonia a Wifi4t

Este cap de setmana he estat mirant la configuració del tallafocs del portal i provant la central 3CX al servidor Windows de la casa, la instal·lació és massa senzilla comper a explicar-la i la creació d’extensions també. De la web del 3CX també es pot baixar un softphone (telèfon VoIP en software).

He creat dos extensions (un per a casa i l’altre per a la caseta) i les he configurat als softphones. Al pujar a la caseta i provar la connexió m’he trobat en que si que arribava a cridar i en casa despenjaven, però no es podia parlar. Com ja havia llegit per algunes webs, aquest era problema per estar darrere d’un router utilitzant NAT (el router de la caseta), com no m’apetia buscar els ports que utilitza per a redireccionar-los, m’he connectat directament a la wifi4t i la connexió ha sigut satisfactoria, la connexió s’ha realitzat correctament i hem pogut parlar, es sent be però el problema és que la cobertura del meu portàtil no era gens bona i de vegades es tallava.

Un altre dia que m’apetixca (pot ser hui, qui sap) faré la mateixa prova però des de la xarxa de la caseta i no dirèctament amb el portàtil a la wifi4t, redirecionant els ports, si la prova és correcta ja segur que pose un telèfon VoIP a la caseta. A part també li posaré una antena més potent que la que porta la Nanostation, perquè he estat analitzant la cobertura i veig que la senyal la rep be de casa però ella no transmet igual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *