Projecte Carasol

Ja he configurat amb èxit tot el circuit al laboratori de proves (casa ma tia), aplicant-li la seguretat de tallafocs, rutes estàtiques i VPN. Adjunte una nova imatge de la topologia que he seguit (es que des que he descobert DIA que no pare d’utilitzar-lo, no trau uns gràfics tant definits com el VISIO però és programari lliure):

Diagrama Carasol

  • R1: Router Broadband, el que dóna accés a internet.
  • Servidor VPN: El nom ja ho diu tot, amb 2 interficies de xarxa, separant físicament la LAN local de la resta.
  • PLC1 i PLC2: Encarregats de portar la xarxa pel cablejat elèctric.
  • R2: UBNT1, el punt d’accés (Nanostation2) que hi ha a la casa per a unir-se a wifi4t.
  • R3: UBNT2, el punt d’accés (Nanostation2) que hi ha a la caseta per a unir-se a wifi4t.
  • R4: Router final de la caseta, on es connectaran els pc via LAN o wifi

wifi4t

Com ja havia dit alguns posts anteriors, la xarxa wifi4t és lliure, no està encriptada, així s’aprofita millor l’ample de banda que en les distàncies fa falta, jeje. En un principi es pot connectar qualsevol persona a la xarxa, encara que no tindrà accés a internet, però per ara l’he feta una xarxa /30 fent que no es pugui connectar a nivell d’IP més de 2 hosts (els 2 AP’s). Quan estiga tot en marxa i funcionant perfectament ja ho canviaré a una /16.

Tallafocs

Servidor VPN

És l’encarregat d’unir qualsevol client VPN a la xarxa local de casa i, per tant, a Internet. Conté un tallafocs que sols deixa passar els ports necessaris per a la connecció VPN

UBNT1

Conté un tallafocs que no permet que ixca res per la xarxa LAN, tant sols els paquets dirigits als ports que s’utilitzen per a l’enllaç VPN i que vinguen de la IP del R4.

R4

Tallafocs per a no deixar entrar ningun tràfic que no haja sigut provocat des de dins de la LAN. NAT habilitat. Com en la caseta la xarxa creada per R4 (que serà tabé wifi) és privada, aquesta si que anirà xifrada i amb un mínim de seguretat.

Les xarxes creades que són punt a punt van totes amb la màscara /30 per a donar un poc més de protecció, la wifi4t és lliure i les altres són privades, i els punts d’accés estan configurats com a “punt d’accés WDS” el de casa i com “estació WDS” el de la caseta. La connexió a la xaraxa wifi4t ja l’habilitaré quan ja haja finalitzat aquest projecte.

Ara falta implantar el projecte a la vida real, ja he vist que al laboratori funciona perfectament però falta veure com actuen els AP’s amb la distància i si fa falta connectar les antenes que ja estan instal·lades o no. A veure si demà dissabte al matí puc fer alguna prova i ja contaré

P.D.: Qaunta cosa s’ha de fer per a poder tenir internet a la caseta, no és més còmode un módem USB 3G? jajaja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *