Pareix que torne el bon temps…

Hola! que tal? Sí, ja fa temps que no actualitze el blog (encara que siga de xorraes) però be, no passa res. Pareix ser que ja comenclae a tindre un poc de temps lliure, com a mínim un poc de temps lliure per a pensar un ratet al dia.

Ara quan acabe el curs de CCNA, que el dia 18 tinc l’examen de l’últim mòdul (ja tinc ganes d’acabar-ho, encara que no ho porte molt al dia… ho aconseguiré???ja ho vorem) tornaré a rependre l’enllaç wifi que tinc pendent, a part que el veí ja té ganes que li torne la escala que li vaig demanar per…. novembre? igual en un poc de sort ja ni s’enrecorda, espere que no li haja fet falta i estiga cagant-se en mi cada dos per tres..

En aquest post vaig a fer un poc de memòria per a fer un xicotet resum de l’estat de l’enllaç i el tinc en el cap que vull fer. Abans que res, he decidit posar-li noms als nodes, que abans tenia ‘antena1’ i ‘antena2’, no queda be. Així que d’ara endavant ‘antena1’ passa a dir-se ‘ginjol’ que m’ha fet molta gràcia quan he preguntat el password per a entrar a una web i m’ha dot esta paraula i ‘antena2’ passa a dir-se ‘carasol’ que em pareix que és el nom de la caseta on està el node, si no es diu així la caseta… igual dona, es queda en carasol

antena1 => ginjol

antena2 => carasol

Ara si, passe a fer un resum de com està el ‘cotarro’. En casa ma tia, per ara sols està l’antena del ginjol muntada, l’equip que hi havia muntat l’he llevat perque el meu cosí el volia. Aleshores del node ginjol, si no ha fet tant d’aire com per a moure l’antena, sols està instal·lada l’antena, amb el connector passat dins de casa. Per que fa al node carasol, vaig aconseguir muntar l’antena al màstil de l’antena de la tele, però al passar el cable cap a dins de casa, vaig tallar el connector que anava al AP i no he pogut crimparlo sense perdre massa ganància, total que sols tinc l’antena posada, sense cable passat ni res de res. El més segur és que quan torne a provar la connexió, les antenes estiguen mogudes i no es puga fer be l’enllaç.

Ara passem a parlar dels plans que tinc pensats per al node carasol. En la web de comprawifi vaig vore farà cosa de mes i mig un punt d’accés que pareixia tenir bona pinta. Aquest punt d’accés també el vaig trobar a la web de appinformatica. Resulta que té connexió per a dues antenes (que es poden desenroscar) i suporta la opció de WDS, per a repetir la senyal, aquest AP m’ha fet gràcia i l’he demanat a appinformatica de Xativa (que té molt mal servei, mai tenen res en stock, tot ho tenen que demanar, si ho portaren millor crec que guanyarien clientela i més diners) i costa 41’20€ si no recorde mal. El que passa és que no apareix molta informació d’aquest AP a la xarxa, ah! per cert és un AP de la marca CONNECTION i la referència és WGLAPBC.

redes-inalambrica-connection-ap-54-mbps-wglapbc-1g.jpg

    També, ja fa temps, vaig vore en no se quina web com un loco (vaig pensar jo quan ho vaig llegir, farà cosa de casi 2 anys com a mímin) introduïa el seu ordinador vell en un recipient amb oli, per a que aquest fera d’aïllant i de disipador de calor. Doncs be, aquesta setmana passada (abans de anar a ‘ancomanar’ el AP)ho vaig tornar a veure en no se quina altra web. Així que he pensat que si ho fan ells… perquè no ho puc fer jo?. Tot este ‘rollo’ ha sigut per a dir que el AP que em portaran el posaré en un tupperware ple d’oli dalt de la teulada de la caseta, al node carasol, així la pèrdua de senyal pel cable de l’antena al AP serà mínima.

Finalment, a aquest node li passaré la electricitat per POE, però ho intentaré fer amb sol 1 parell de fils, és a dir 2 parells per a la xarxa, 1 parell per al POE i el parell restant vull vore si puc posar-li un sensor de temperatura d’un termòmetre digital, així tenir controlada la temperatura interna del carasol. Per ara he estat informant-me sobre el POE i he vist que hi ha una caiguda de tensió (cosa que suposava) però ho supliré amb un transformador un poc més potent i amb un estabilitzador als volts necessaris (ho he mirat i no pareix difícil fer-ho). El que si que està més malament és el instal·lar el sensor de temperatura. També hi ha caiguda de tensió per a ell, i tinc que preguntar si puc aplicar-li més tensió al fil a un elèctric (o electrònic, supose que a un electrònic millor).

Si aquest ‘invent’ em funciona correctament (primer testejaré el POE, després l’oli i finalment ja el pujaré) ja sols em queda connectar-li l’antena que hi ha muntada a una eixida de les que té el AP, miraré de posar-li en l’altra eixida una antena omnidireccional prop del ‘porche’ (s’escriu així?) i que done cobertura a la caseta i l’exterior i finalment la connexió del cable ethernet fins a dins de casa. I ara ja sí, ja estarà el node carasol acabat i amb funcionament.

P.D. Mentre escrivia aquest post, que se m’ha fet llarguíiiiiissimmm, m’he recordat que al node ginjol sols està l’antena, així que si el AP respon com jo espere en demanaré un altre per a posar-lo també al ginjol, però en aquest cas a l’interior de casa, amb una connexió d’antena a l’antena que fa l’enllaç i l’altra li deixe l’antena que porta per a tindre senyal del wifi de la casa.

Esquema de la xarxa:    ADSL <==> GINJOL <==> CARASOL <==> ORDINADOR CASETA

Supose que el temps de resposta creixerà, però amb una connexió de 5’5Mb va sobrat per a Internet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *