Consola Java de SSH/Telnet

Navegant per la xarxa m’he trobat una aplicació en Java que es pot executar tant en local com penjar-la com a applet a una web i executar-la des de la web i que fa la funció de consola SSH i Telnet.

L’aplicació es pot baixar d’ací. Pertany a la empresa AppGate i s’anomena Mindterm, dins del comprimit es troben diversos txt on ens mostren les opcions de configuració, com executar com a applet des de la web,… i el *.jar que es pot executar des de la consola:

java -jar nom.jar

o des de la web amb els exemples que hi ha als txt i els mostre ací:

  • Consola SSH

<APPLET CODE="com.mindbright.application.MindTerm.class"
ARCHIVE="mindterm.jar" WIDTH=0 HEIGHT=0>
<PARAM NAME="cabinets" VALUE="mindterm.cab">
<PARAM NAME="sepframe" value="true">
<PARAM NAME="debug" value="true">
</APPLET>

  • Consola Telnet

<APPLET CODE="com.mindbright.application.MindTermTelnet.class"
ARCHIVE="mindterm.jar" WIDTH=0 HEIGHT=0>
<PARAM NAME="cabinets" VALUE="mindterm.cab">
<PARAM NAME="sepframe" value="true">
<PARAM NAME="server" value="telnet.server.com">
</APPLET>

El programa ocupa cap a 1’4Mb i el problema que hi ha en aquesta versió (gratuïta) es que no està signada. Al no estar signada no es pot executar des de la web (lloc remot) per seguretat i com no és convenient que es desactive la seguretat mostre com signar l’arxiu per a que es puga executar:

Primer es baixa el SDK de Java. Quina versió? En teoria qualsevol és vàlida però a la pràctica m’ha costat prou trobar-ne per la web de SUN i al final he pogut baixar la J2SE v 1.3.1_20 (versió SDK). El que ens interessa es que contigna la funció keytool i la jarsigner. Una vegada instal·lada, des de la consola ens dirigim al directori on es troben els binaris del Java instal·lat i escrivim:

keytool -alias keyname -genkey

i després:

jarsigner ruta_de_directoris\mindterm.jar keyname

Ja està signada, ara ja es pot utilitzar des de remot, eixirà una finestra advertint del certificat quan s’execute l’aplicació. També hi ha altres vies per a signar l’arxiu amb un certificat “més fiable” però ara no trobe l’enllaç, a part també hi ha en la web del progama un apartat que parla sobre aquest tema.

Així que ja tenim un terminal SSH/Telnet ens connectem des d’on vulgam, el problema (per a les meues necessitats) es que s’execute a la part del client i no a la del servidor, però ja sabem d’una eina més a part del famós putty

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *