Avançant en Wifi4T

Després d’aquest descans per motius d’estudi ja retorne a ‘idear coses’ per a la xarxa Wifi4T. Després dels bons resultats de les proves a l’atalaia he estat mirant els planols i al final pareix factible el poder repetir la senyal des de l’atalaia cap al poble, sense perdre la comunicació als corrals.

Fent calculs he vist que l’angle que es forma entre ma casa i casa ma tia, tenint com a vèrtex l’atalaia és d’uns 60º tirant un poc per alt i que l’angle que hi ha entre la caseta i l’atalaia tenint com a vèrtex casa ma tia és d’uns 40º. Per ara l’antena que hi ha en casa ma tia té una obertura d’uns 30º, però gràcies a la potència és possible tenir senyal a l’atalaia.

Per tant he encomanat ja una antena Yagi amb obertura de 40º per a sustituir la que ja hi ha (si funciona be sense sustituir-la… la posaré en ma casa) i una antena planar amb una obertura de 75º, en volia una de 60º  i més barata però el connector no era el que necessitava. També he encomanat una Ubiquiti Bullet de 800mW que serà l’encarregat de repetir la senyal a l’atalaia, l’he agafat amb tanta potència perquè davant hi ha una casa que interferix amb la senyal sols pel mig del poble i també per a futures proves amb més distància com podria ser connexió amb la Pobla o Castelló. I finalment també he encomanat una Ubiquiti Picostation, que mirant les especificacions he vist que sobre ser la més petita és la més potent en quan a processador i capacitat de memòria tant RAM com de Flash (el doble en cada memòria), en quan al wifi,  pareix ser que porta la mateixa targeta, en aquesta versió és de 100mW i porta també una antena omnidireccional de 6dBis extraible.

La meua idea és posar en marxa la Picostation amb la Yagi en ma casa i anar a l’atalaia i amb la targeta usb 800mW connectada al portàtil i a l’antena planar comprovar que es detecta tant la picostation com la nanostation, primer a màxima potència (que no hi haurà cap problema) i després anant baixant la potència fins veure la potència necessaria. Una vegada aquesta prova siga positiva ja voré de posar la bullet amb la planar i una instal·lació solar per a alimentar-ho

Be, després d’aquest ‘rollo’ ja se sap els següents passos sobre la Wifi4T. Ara a esperar que arribe el ‘pedido’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *