Ubuntu 8.10 32bits con 4Gb RAM

Anit, navegant per la xarxa vaig arribar fins a una web on explicava com fer que el nostre ubuntu utilitzara les 4Gb de Ram que solen portar els nous equips (com el meu, per exemple) jo ja em pensava que els utilitzava, però vaig fer un “free -m” i vaig comprovar que no, que sols en detectava 3Gb

La solució és ben senzilla, instal·lar el kernel de la versió server que porta habilitada la PAE i ens detecta com a molt 4Gb, que és el màxim als 32 bits (2^32 = 4 Gb) i és el que tinc jo. Per a instal·lar el kernel del server cal instal·lar els següents paquets:

#apt-get install kernel-headers-server linux-server linux-image-2.6.27-9-server

es reinicia i s’arranca en el nou kernel i al fer el free -m…. 4Gb de RAM detectades!

Com a nota informativa dir que la versió 2.6.27-9 és la que he instal·lat jo en el moment d’aquest post i a una mala… sempre es pot recompilar el kernel (com “en los viejos tiempos”) o instal·lar-se la versió de 64 bits que suporta ‘animalaes’ de Gb de RAM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *