Servidor d’Impressió Conceptronic CPSERVU

Aquesta nit us parle del ‘trasto’ nou que m’he comprat hui a PCBOX (i això que per Salem nevava ‘a cabassos’ que diuen). Aquest aparell és un servidor d’impressió, ja que el pc al qual tenía connectada la impresora s’ha mort 🙁

cpservu.jpg

Aquest aparell m’ha costat 35’73€ sinó recorde mal. I m’ha funcionat correctament en Ubuntu, Windows Xp i Windows Vista després de configurar-ho i buscar un poc d’informació a la xarxa que us la posaré ací:

Primer que res al manual diu que el servidor té la ip 192.168.0.2 i porta un cd amb el programari adequat per a configurar-lo, però a l’hora de la veritat… ni tenia eixa IP ni el programari funcionava correctament, després d’utilitzar un scanner d’ip’s he trobat que la ip del servidor era la 192.168.0.1.

Una vegada ja sabuda la ip, la configuració ha sigut ben senzilla (sense tocar el programari). Per web hi ha un wizard on li pots especificar una nova ip, nom del servidor, del port i del grup de xarxa. I ja després es connecta la impresora per USB i ja està tot!

Des del Windows Xp no he tingut ningun problema per a instal·lar la nova impresora en xarxa, sols m’ha demanat els drivers ja que no els podia aconseguir del propi servidor

Des del Ubuntu ha costat un poc més, s’ha de crear una nova impresora amb la connexió ldp amb la URI: lpd://”IP”/”Port name” on ip és la ip que li has assignat i el port name és el nom que se li ha posat al port (per defecte P1)

Des del Windows Vista… no funciona, en un principi no m’ha funcionat, apareix un cartellet que diu nosequé que la impresora no està preparada. He mirat a la web del conceptronic i verificat el firmware del servidor i SORPRESA! el firmware que té és del 2005, l’he actualitzat a la última versió (en aquest moment la del 4.30). La veritat és que no se si aquesta acció ha fet que pogués imprimir, però de totes formes… s’ha d’estar sempre a la última versió i més si la última versió és del 2007 (que en la web diu que és del 2008, però al servidor no). Finalment he vist que també estaven les últimes versions del programari que tenia jo al CD i amb el programari PSWizard he aconseguit instal·lar-li la impresora al Windows Vista, això sí, abans deus tenir instal·lada la impresora en local perquè el que fa aquest programari (al meu pareixer) és assignar-li els drivers de la impresora que li indiques (de les que tens instal·lades) al servidor i aleshores ja funciona correctament.

Com he pogut comprovar (i com forme jo em pensava) ha passat el que tenia que passar, com el Windows Xp ja està “mot guerrejat” no ha tingut cap problema, al linux m’he tingut que enterar un poc del tema per a saber el que feia i al Vista… no es pot dir res bo, que quan ha aparegut el missatge que la impresora no estava preparada ja he pensat que no ho faria anar.

  • Aquest servidor de impressió és compatible amb la majoria de les impresores.
  • A l’hora d’imprimir hi ha un xicotet retrás d’uns segons abans d’imprimir-se el treball enviat.
  • Admet configuració IP estàtica i dinàmica.
  • Es pot protegir la impresora amb password

La meua primera valoració amb aquestes proves és possitiva, vegent que es pot configurar en els 3 SO’s més utilitzats i té un preu bastant assequible. També existeix en versió Wireless però el preu ja em pareixia més abusiu (65€ més o menys)

Referències

===========

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *