Recuperar el GRUB després d’una instal·lació del Windows 7

Aquesta operació l’he realitzat prou vegades, així que vaig a documentar-la perquè sempre se m’oblida i tinc que anar buscant per ahí com es feia. Jo recorde que abans era més senzill però en la nova versió del Ubuntu (9.10) s’han de fer 4 coses més (exactament 3 coses més), no se si és per la versió del Ubuntu o en altres distros també passa o com està la cosa, però be vaig a explicar com recuperar el GRUB després d’una instal·lació del windows (qualsevol).

Primer que res tenir a ma un CD live de la distribució linux que vulgues, jo he provat amb el cd d’instal·lació del Ubuntu 9.10, es posa el cd i es carrega. Una vegada dins del S.O. del CD Live s’obri una consola i ens posem ‘manos a la masa’:

Primer que res anem a reconeixer quina és la partició on està el linux instal·lat i quin format té (ext2, ext3, ext4, …), en el cd d’instal·lació que he utilitzat està el particionador Gparted, el qual m’ha mostrat totes les particions i el format d’aquestes.

Una vegada averiguat aquestes dades, es munta la partició amb

# mount -t ext4 /dev/sda2 /mnt

On ext4 és el format de la partició, /dev/sda2 és la partició i /mnt el punt de muntatge, el punt de muntatge és una carpeta que existixca i estiga buida, es pot crear una carpeta on es vulga i muntar-ho en ixa carpeta. Si la carpeta /boot està instal·lada en una altra partició es tindrà que muntar aquesta en /mnt/boot.

Aquest pas és el que per a mi és nou, ja que abans no el feia i ara s’ha de fer per a tenir tot el sistema muntat correctament i que es puga reinstalar el GRUB, es passa a muntar les següents carpetes:

# mount --bind /dev /mnt/dev

# mount --bind /proc /mnt/proc

# mount --bind /sys /mnt/sys

Una vegada que ja està tot el sistema muntat es fa un chroot sobre la carpeta /mnt

# chroot /mnt

I finalment s’instal·la el GRUB

# grub-install /dev/sda (depen d’on es vulga instal·lar el GRUB, sol ser al primer HD que hi ha)

# update-grub (aquest pas és opcional, per a actualitzar els registres del GRUB

Es reinicia, s’extrau el CD i…. ja es torna a veure el GRUB i podem accedir al Linux!!! Ara ja puc tirar el paperet on ho tinc escrit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *