Particionadors de disc gratuïts

Hui presente aquestes utilitats gratuïtes per a poder particionar els HDD sense cap tipus de problema. Una aplicació per al Windows i una altra per al Linux.

L’aplicació per al Linux (que ja fa temps que vaig utilitzant) és el GParted. Aquesta aplicació es pot instal·lar a la nostra distro o simplement baixar-se de la web el CD autoarrancable o fins i tot la versió per a USB autoarrancable. Personalment, jo utilitze aquesta aplicació des que la vaig descobrir ja fa uns anyets, primer sempre anava amb el Partition Magic, però hi haguent ferramentes com aquesta… per a que gastar-se els diners (no és el meu cas) o tenir que baixar una versió pirata d’Internet?.

Amb aquesta ferramenta es poden crear, cambiar el tamany, moure, eliminar,…. particions amb diversos formats (fat16, fat32, ext3, ntfs…), es poden aplicar els flags que es necessiten, crear particions primaries, “extendidas”, etc, etc.

L’altra aplicació (per al Windows) l’acabe de descobrir ara mateix mentre fullejava el PC Actual, s’anomena Partition Wizard Home Edition, també és gratuït i té les mateixes funcionalitats (més o menys) que les que puga tindre el Partition Magic o el Acronis Disk Director Suite a nivell personal (Redimensionar, crear, moure, eliminar,… particions de tot tipus, etc). Del Partition Wizard existeixen varies versions, de les quals la Home i la Business són gratuïtes. Aquesta ferramenta és compatible amb els Windows actuals (2000, Xp, Vista i 7). Ara mateixa la estic provant al netbook, redimensionant les particions del Windows i de les dades i ho està fent sense cap problema

Ah! Se m’oblidava, aquesta ferramenta també es troba tant en versió instal·lable com en versió CD autoarrancable

Enllaços:

GParted: http://gparted.sourceforge.net/

Partition Wizard: http://www.partitionwizard.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *