Com fer una imatge bootable del Windows 7

Hui vaig a parlar d’aquest tema, ben senzill de fer i del qual ho trobat informació que parla sobre instal·lar aplicacions, baixar-se el AIK de W7 (de més d’1Gb), etc…

Per a que la imatge del W7 puga ser bootable el format utilitzat és el UDF. Aleshores quan fem el ‘copia i pega’ dels arxius al pc, per a modificar-los o per a afegir nous programes o fitxers de configuració ens topem que no hi ha forma de fer bootable el nou DVD, per a això existix un xicotet programa que es pot baixar d’ací, anomenat CDIMAGE, amb el qual crearem la imatge bootable. Escrivint el següent al cmd ens generarà la imatge:

CDIMAGE.EXE -lW7 -m -u2 -bc:\path\del\etfsboot.com c:\path\dels\arxius\de\windows c:\path\on\crear\iso.iso

Un exemple (el que jo he  utilitzat) seria el següent:

D:\downloads>CDIMAGE.EXE -lW7_i_OFF07 -m -u2 -bd:\cd_instalacio_windows\w7_office2007\boot\etfsboot.com d:\cd_instalacio_windows\w7_office2007\ d:\w7o2007.iso

La explicació és ben senzilla, el W7 és el label, que es pot canviar pel que es vulga. Després del -b va el path on es troba l’arxiu etfsboot.com (sol estàr en CDROM\boot\), després el path dels arxius a grabar al DVD i finalment el path on es vol que es cree la i matge.iso.

Les altres dues opcción són per a no llimitar la imatge a la capacitat d’un CD (-m) i el format amb el que volem el DVD, UDF (-u2).

Ale, ja està, facilet del tot. Ah! aquest procediment també és aplicable al windows vista. No es que estiga molt a favor d’aquests pseudo S.O. però m’agrada compartir el poc que se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *